woensdag 14 september 2016

Colombia, de eerste indruk

Colombia, de eerste indruk
We hebben op 9 september op Aruba uitgeklaard en zijn daarna voor de stranden in het noorden op anker gegaan.

Op Aruba zijn erg veel leguanen










De volgende dag (zaterdag) om 08:00 uur anker op en naar Colombia.
Wat een heerlijkheid, na al die tijd weer lekker op zee. De rust, staren naar de golven, de zeevogels en de vliegende vissen, een verademing om weer op zee te zijn na zo lange tijd. Om 18:00 uur kregen wij een enorme groep van tientallen dolfijnen om ons schip heen, die zijn ongeveer twintig minuten bij ons gebleven.

Zondag, gewoon lekker op zee genieten. Om 17:00 uur kwamen er dolfijnen voor de boeg maar die hebben alleen even gedag gezegd want die verdwenen vrij snel. Vanaf de nacht van zaterdag op zondag hadden we stroom tegen, ongeveer 1 knoop, dat is zo gebleven tot we in Colombia aankwamen. De wind was behoorlijk veranderlijk in met name kracht (van erg hard tot vrijwel windstil) maar ook de richting.

Maandag 12 september. Om 10:00 in de ochtend kwam er een gezinnetje dolfijnen voor de boeg, twee ouders met tweejongen. Die jongeen bleven maar met onze boeggolf spelen, onvermoeibaar. Zij hebben dat 45 minuten volgehouden, altijd weer een bijzondere ervaring. Daarna wat vliegende vissen van het dek afgehaald, de oogst was 11 stuks. Om ongeveer 13:00 uur in Colombia aangekomen, de stad Santa Marta. Wij hebben bijzonder van de zeereis genoten al duurde die maar 53 uren en circa 300 NM.

Santa Marta, Colombia
.
We zijn in een mooie marina beland met 24/7 bewaking. Uitermate veilig met vriendelijk deskundig personeel. Het inklaren in Colombia en verkrijgen van permits en TIP (Temporary Import Paper) is een zeer tijdrovende (vele dagen) en bureaucratische rompslomp die de marina voor haar rekening neemt.  In de middag van onze aankomst was er een hoosbui van anderhalf uur, omdat de stad geen riolering heeft voor regenwater stonden de straten blank en leken bepaalde wegen wel kolkende rivieren, een bijzondere ervaring.
Ons schip in de Santa Marta marina


Wat een verrassing: de stad is de oudste nog werkende stad van Zuid Amerika. De sfeer is fantastisch, erg levendig, mooie gebouwen, vriendelijke mensen, relaxt, uitermate veilig, veel winkels, heel erg schoon etc. Het bevalt ons hier uitstekend, vele supermarkten met een enorm assortiment en de prijzen zijn ongeveer de helft van wat je in Nederland in supermarkten betaalt. Andere zaken zoals schoeisel of kleding is 25% van wat je in Nederland betaalt. Wij zullen hier onze voorraden fors aanvullen en alvast bunkeren voor de toekomstige tocht op de Pacific.

Wij denken dat we een tijdje in deze stad blijven om van hieruit tochten naar het binnenland te maken.Hier zijn erg veel bussen en taxi’s, op ieder moment zie je tenminste 8 taxi’s en 4 bussen rijden.


Je kunt niet overal veilig zijn in dit land, een 6KM noordelijk van waar wij zijn is het onveilig aan de kust (veel drugsgeld) maar verder is de Nevada (hoogste berg 5.400 meter) veilig en bijzonder, ook wildparken en tochten naar het binnenland zijn vanuit deze stad mogelijk. Een vlucht naar Bogota kan ook (kost USD 65, goedkoop en hopelijk een goed vliegtuigje), bussen naar ander steden etc..




Het is nu 14 september en wij gaan ons oriƫnteren op wat mogelijk is vanuit deze stad. Groet en tot het volgende stukje blog vanuit Colombia.


5 opmerkingen:

  1. Jullie hebben wel kapsones gekregen, ik herinner me nog dat 53 uur varen een big deal was

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat gaaf dat jullie er al zijn. En het lijkt een soepele overtocht te zijn geweest??
    Zo goed om jullie verhaal te lezen. Ik kan niet wachten��!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie tocht met al die dolfijnen en vliegende vissen. Kun je goed eten die vliegende vissen .Net haring. Mooie fotoos ook. En hoe gaat het met jullie spaans? Geniet van Bolivia!!!
    Hartelijk groet van Wim en Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wauww prachtig prachtig en wat een mooi avontuur ben best een beetje jaloers :) groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wauww prachtig prachtig en wat een mooi avontuur ben best een beetje jaloers :) groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen