donderdag 30 juli 2015

We zijn in Bayona, de laatset plaats voor Portugal.

We zijn vandaag ( 30 juli) aan het eind van de dag in  Bayona aangekomen, de stad waar Columbus na zijn ontdekking van de nieuwe wereld weer voet aan land zette.

We zijn van Viveiro naar Ria de Cedeira gevaren en hebben daar twee nachten heerlijk voor anker gelegen en met onze bijboot de kust verkend. Ik heb daar onze bijboot een naam gegeven (NOK jr.) en vol gestempeld met ons boordstempel. Dat alles om de kans op diefstal te verkleinen. Voor de geïnteresseerden, onze motor voor de bijboot is een elektrische (Torqueedo 1003 met 500 Watt accu). We laden de accu overdag weer op via het zonnepaneel dus geen gedoe met benzine.
 

Voor de technici: ons hoofdanker is een Rocna van 40kg en ons tweede anker een grote Fortress met vloeien van 80cm.

Daarna zijn we naar Cornuna gevaren, een erg mooie oude binnenstad en daarbuiten mooie winkelstraten, echt een aanrader. We vielen daar met onze neus in de boter omdat er een midddeleeuws festival van een aantal dagen aan de gang was. Iedereen in gepaste kledij, honderden marktkraampjes, ridders te paard, muziek op straat, narren, vaandelzwaaiers etc.. Een geweldige tijd gehad.

Daarna twee dagen Ria de Camarinas waar we naar mijn mening teveel gewandeld hebben, wel een indrukwekkende vuurtoren op de kaap ( weer een wandeling van 15KM). Ja ik ben behoorlijk veel gewicht aan het verliezen. Daarna drie nachten voor anker in Ria de Muros bij het plaatsje Muros. Een leuk gezellig plaatsje, het weer was matig maar het is ook wel fijn om niet in de verzengende hitte te zitten.

Vanuit Muros zijn we met de bus naar Santiago de Compostela gegaan (een uur rijden), een zeer bekende bedevaartsplaats waar jaarlijks duizenden pelgrims te voet naartoe gaan. Wij dus per schip en bus. Deze plaats hoort op de “bucketlist” en het is indrukwekkend om de oude stad en met name de grote kathedraal te bezoeken. Het is leuk om op straat veel strompelende mensen te zien die eindelijk hun bestemming te voet bereiken. Bijzonder aan de kathedraal is dat er continue iemand het woord voert, die kathedraal bomvol pelgrims zit en er vele missen zijn in vele talen. Ook kun je in alle talen biechten, er zijn heel veel biechtstoelen waarop staat in welke taal je daar kunt biechten, er werd veel gebruik van gemaakt. Ik laat het hierbij omdat op internet genoeg te vinden is over deze stad.

Ik realiseer me eindelijk dat ik niet op vakantie ben maar een reis maak, een reis met bijzondere ervaringen. Genoeg gefilosofeerd. Het is wel opmerkelijk dat Anneke en ik het nog steeds erg goed met elkaar kunnen vinden, immers in ons werkzame leven zagen we elkaar veel te weinig en nu zitten we iedere dag op elkaars lip.


Vanuit Muros zijn we dus vandaag naar Bayona gevaren. we blijven daar in ieder geval twee nachten om ook de was te kunnen (laten) doen, als je jezelf gaat ruiken moet je oppassen. We zijn van plan om daarna de beschermde eilanden "Islas Cies" (waar je permit/vergunning voor moet hebben) aan te doen op anker en daarna Portugal in te varen.

1 opmerking:

  1. Leuk jullie blogs te lezen, ze zijn kort genoeg ;-) en humoristisch. Veel plezier op jullie volgende bestemmingen. Lukt vast om dan weer wat aan te komen van het lekkere eten en drinken daar.

    BeantwoordenVerwijderen