zondag 12 juli 2015

Weer een update, 12 juli 2015

We hebben een goede zeilreis (klein reisje) gehad van Jersey naar Saint Malo. We kwamen daaraan met spring, je hebt dan een indrukwekkend verschil tussen hoog en laag water van 12 meter (bij neaps is het verschil 5 meter). St. Malo is een prachtig oud stadje. Daarna zijn we langs de noordkust van Bretagne gevaren en hebben allerlei leuke plaatsen aangedaan, de charme en oudheid spatten er vanaf.  De kust van Bretagne is indrukwekkend, veel rotspartijen in het water waar je terdege rekening mee moet houden met het varen, de Fransen zijn wat zuinig met kardinalen en boeien.
Momenteel (12 juli) liggen wij op de kop van Bretagne in "L'aber Warc'h". Morgen gaan we voor anker in een riviertje verderop en daarna maken wij ons op voor de oversteek naar Noord Spanje. Omdat de wind de komende 5 dagen ZW of ZZW is, is een plezierige oversteek naar Spanje gedurende die tijd niet mogelijk. Zolang de wind verkeerd staat verkennen wij de zuidkust van Bretagne. Windverwachting is aangepast, wij gaan 14 juli naar Audierne, daar provianderen en dan donderdag 16 juli de oversteek naarSpanje maken richting Santander. De volgende update is waarschijnlijk vanuit Spanje. Hieronder een foto van het stadje Roscoff en een foto van de typische kust van Bretagne.

3 opmerkingen:

  1. Hallo Heinze en Anneke,

    Net jullie blog gelezen. Leuk!
    Ik wens jullie heel veel plezier. Geniet van het leven op de boot en van alle mooie plaatsen die jullie aan gaan doen.

    Groetjes,
    Esther Vorster, Taxandria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel plezier op weg naar... waar de wind je heen blaast. Toutes directions, zullen we maar zeggen, of op z'n Bretons: Da bep lec'h. Ben je die verkeersbordjes al tegengekomen? Net Friesland ;-)

    Groetjes,
    Elly

    BeantwoordenVerwijderen